Bilişim Teknolojileri Alanı

Okulumuzda halen Bilişim Teknolojileri Alanlanı altında bulunan Web Programcılığı dalı bulunmaktadır ve bu alanda eğitim vermektedir.

22.03.2013 2813

Bilişim Teknolojileri Alanı altında şu dallar bulunmaktadır:

1. Ağ İşletmenliği
  2. Web Programcılığı
  3. Veri Tabanı Programcılığı
  4. Bilgisayar Teknik Servisi

WEB PROGRAMCILIĞI

Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli  web uygulamaları hazırlayan nitelikli kişidir.

Görevleri

1. İş organizasyonu yapmak.
  2. Analiz yapmak.
  3. İhtiyaçları değerlendirmek.
  4. Algoritma yapmak.
  5. Web sitesinin görsel tasarımını yapmak.
  6. Tasarlanan sitenin yerel yayınını yaparak test etmek.
  7. Meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek.

Meslek Elemanında Aranan Özellikler

1. Tasarım ve görsel yeterliliğine sahip,
  2. Yabancı dil bilen,
  3. Ekip içinde çalışabilen,
  4. Sistemli düşünebilen,
  5. Matematikle ilgili konularda başarılı,
  6. Kendini yenileyebilen,
  7. Araştırmacı,
  8. Sabırlı ve dikkatli,
  9. Bir konunun çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline  aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

Çalışma Ortamı Ve Koşulları Büro ortamında çalışır ve genellikle tasarım ve görsel unsurlarla uğraşır.  Çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim hâlindedir. İş   oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Meslekteki hastalık riskleri;    bilgisayar çalışanlarının görmeye yönelik sorunlarının başında göz sulanması,  gözlerde tahriş ve batma, göz yorgunluğu, mavi ve çift görme gelmektedir.  Bilgisayarda çalışanların başlıca şikâyetlerini boyun, omuz, el, kol, ayak ve sırt bölgelerinde yorgunluğa bağlı rahatsızlıklar meydana getirir. Bu tür rahatsızlıklar eklem ve kas hastalıkları oluşturur.

İş Bulma İmkanları Kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet  üzerinden ticaret (e-ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca  kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

Eğitim ve Kariyer İmkanları

Mesleki ortaöğretimden sonra 'Bilişim Teknolojileri' alanı mezunu öğrenciler aşağıdaki ön lisans bölümlerine yerleştirilirken OBP' nin 0.06 ile çarpımından elde edilecek ek puanları da yerleştirme puanlarına eklenecektir. Bu ek puanlardan yararlanmak için adayların TYT de 150 ve üzeri bir puan alması gerekmektedir.

Basım ve Yayın Teknolojileri TYT

Basın ve Yayıncılık TYT

Bilgi Güvenliği Teknolojisi TYT

Bilgisayar Operatörlüğü TYT

Bilgisayar Programcılığı TYT

Bilgisayar Teknolojisi TYT

Bilgi Yönetimi TYT

Coğrafi Bilgi Sistemleri TYT

Görsel İletişim TYT

Grafik Tasarımı TYT

İnternet ve Ağ Teknolojileri TYT

Mobil Teknolojileri TYT

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği TYT

Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi TYT

Web Tasarımı ve Kodlama TYT

Yeni Medya ve Gazetecilik TYT

Alan mezunu öğrencilerimiz YKS´ den ilgili puan türünden yeterli puan almaları halinde istedikleri tüm bölümlere yerleşebilir.